Featured »

|

I følge avisen Vecernji list, er ca. 40 % af Kroatiens ejendomsmæglere bukket under igennem de sidste 18 måneder, pga. manglende salg.
På et netop afholdt forum for ejendomsmæglere, blev der diskuteret hvad de enkelte ejendomsmæglere kan …

Læs den fulde historie »
A: 0-50.000 Euro

Ejendomme, grunde, lejligheder, investeringsobjekter i dette prisleje.

B: 50.001-100.000 Euro

Ejendomme, grunde, lejligheder, investeringsobjekter i dette prisleje.

C: 100.001-150.000 Euro

Ejendomme, grunde, lejligheder, investeringsobjekter i dette prisleje.

D: 150.001-250.000 Euro

Ejendomme, grunde, lejligheder, investeringsobjekter i dette prisleje.

E: 250.001 - ?

Ejendomme, grunde, lejligheder, investeringsobjekter i dette prisleje.

Hjem » Markedsdata

Reelle Ejendomspriser i Kroatien

Indsendt af

Trogir RivaIfølge Centernekretnina var der et fald i ejendomspriserne fra okt. 09 til nov. 09, på 0,3 %, i forhold til nov. 08 er priserne faldet med 5,2 %. pris udvikling i Zagreb området var på – 0,8 % lang Adriaterhavs kysten steg priser med 0,3 %

Pris udviklingen baserer på udbudspriser på ca. 270.000 ejendommen, hvilket ikke afspejler de faktiske salgspriser.

De faktiske salgspriser er højst sandsynligt faldet væsentligt mere end de ovennævnte tal angiver, følgende 2 eksempler fra min bekendtskabskreds, giver måske et mere realt billede af det faktiske pris niveau.

En af vores forretning partner har gennem 12 måneder forsøgt at afhænde en lejlighed i Zagreb, det lykkes ham at sælge den i sidste måned, for en m2 pris på 1.200 Euro hvilket er 30-35 % under prisniveauet fra midten af 2007.

Min revisor blev fornyelig tilbudt en 135 m2 nybygget lejlighed syd for split, lejligheden som er beliggende på en skråning med hav udsigt, fik han tilbudt til 900 Euro m2 (6500 kr.), sælger var et lokalt entreprenør firma, med alvorlige cash flow problemer. Den normale udbudspris (ikke salgspris) i dette område + 1.800 Euro m2

Priserne fra de to sidste eksempler illustrer sikkert bedre hvad den reelle markedspris er, grunden til dette er følgende:

Der er meget lave omkostninger forbundet med at eje en ejendom, hvilket gør at mange ikke har brug for at sælge, når man så kombinere dette med en tro på at Kroatiens optagelse i EU vil få priserne til at stige til uanede højder, får man en tilstand hvor folk sætter deres hus til salg til urealistiske priser, efter mottoet ”Det kunne jo være at der var en rig russer som vil købe det”. Men da antallet at udenlandske købere er faldet kraftigt grundet den globale økonomiske krise, bliver der ikke rigtigt solgt noget til disse priser, men ejendommen tæller stadig med i statistikken.

De få som er tvunget til at sælge, får derfor pt. kun en pris som modsvarer lokalmarkedets købekraft, at de lokale samtidigt har problemer med at optage lån, giver naturligvis et yderligere pres på priserne i nedafgående retning. Ofte forgår disse handler ikke gennem ejendomsmægler, men gennem mund til mund metoden.

Så hvis man har kontanter til rådighed vil man sikker kun gøre en rigtig god handel inden for de næste 12-24 måneder.

Tags: , , ,