Hjem » Køb af ejendom

Køb af ejendom

Per 1. februar 2009 er den nye lov angående ejerskab og udlejning af ejendommen trådt i kraft.

Køb af ejendom:

Ifølge den nye lovgivning er det nu muligt for EU borger at købe ejendom og få den registreret i eget navn, processen tager ca. 14 dage til 1 måned.

Man kan stadigvæk købe ejendom gennem et firma som tidligere, dette kan dog kun anbefales hvis købet fortages med kommercielt formål (se afsnit om udlejning).

Hvis man allerede ejer en ejendom kan man sælge ejendommen fra firmaet til en selv som privat person, i den forbindelse skal man betale 5 % salgsskat, men da man ved at flytte ejendommen over i eget navn undgår problemer med skattevæsenet i DK (Hovedaktionærbeskatningen af boligen) og samtidigt spare udgifter til revisor, kan dette absolut anbefales.

NYT: Ifølge de sidste nye informationer har I brug for et kroatisk OIB nummer (ID nummer) for registres som ejer, pt. er der ikke klarhed over hvordan udlændige får fat i dette nummer.

Udlejning af ejendom/feriebolig:

For at kunne udleje en feriebolig i Kroatien, skal man have ejendommen kategoriseret.

Vær opmærksom på følgende regler

  • Udlændinge som ejer feriebolig i eget navn IKKE udleje, der udover skal man være opmærksom på at maksimum 15 person fra den nærmeste familie, må benytte boligen fra 15. juni til 15. september, vær opmærksom på at der for alle personers vedkommen skal betales turist skat (Ca 1 Euro per dag). Kontrollen er blevet væsentligt skærpet de sidste par år, så vi kan varmt anbefale at man følger reglerne.
  • Hvis ejendommen/ferieboligen er ejet gennem selskab og objektet i henhold til lokal planen befinder sig i “Commercial zone” eller “Turist zone” er det muligt at få objektet kategoriseret, hvilket vil sige at objektet også kan udlejes.